Цената на ремонта и вестник "Позвънете"

Защо евтиният ремонт е по-скъп

Добруджански боб - произведено в Китай


   "Не съм толкова богат, че да купувам евтини неща." И както наскоро прочетох един коментар: "Тази поговорка със сигурност не е българска".

   Ще изляза малко от темата за видовете настилки, начини на поставяне, материалите и всичко останало, за да кажа нещо, на пръв поглед извън тематиката. Но само на пръв поглед.
Става въпрос за избора на фирма или бригада, която да извърши дадена услуга.
   Поговорката, цитирана в началото се отнася за купуване на обувки и дрехи и в повечето случаи излиза вярна. Поне от собствен опит мога да потвърдя. Поговорката е вярна и когато купувате подова настилка. Дали обаче е вярна, когато купувате услуги?

   Имате нужда от ремонт на старото жилище или на новозакупен апартамент, достигнали сте до етап на довършителни работи в новострояща къща? Какво правите? Търсите евтина услуга или търсите качество? Искате да имате и двете? Ще бъда безкрайно откровен. Не можете да имате и двете. Не се лъжете. Или по-точно, не се оставяйте да ви лъжат. Ако сте достатъчно богат, за да плащате за едно и също нещо два пъти, отворете вестник „Позвънете“, преминете по всички обяви и изберете този, който взема най-евтино. Защо мислите той взема най-евтино? Защото го е грижа за вас, защото знае, че искате да спестите малко пари? Разбира се, не! Просто защото толкова му струва услугата. Логиката на пазарната икономика е желязна. Никой не продава стока на цена по-висока от цената, на която може да се купи. И ако искате например поставяне на паркет за 1 лев, ще получите поставяне като за един лев. Защото има хора, на които услугата струва точно един лев, те я продават за един лев и никой не би им дал повече от един лев.

   Има нещо, което винаги ме е очудвало.
   Да предположим, че сте платили 2000 лв., за да си купите класически паркет за новия апартамент. Останалите материали за поставянето ще ви струват още около 1300 лева. Цената на услугата около 700. Това е инвестиция за цял живот. Кого ще изберете да залепи 4000 лева на вашия под? Ще отворите вестника и ще изберете онзи, който взема най-евтино? Най-голямата разлика в цените на услугата за целия апартамент ще бъде не повече от 100 лева. Ще рискувате ли 4000 лева, за да спестите 100 без да сте видели какво купувате? Ще дадете ли на човек, когото никога не сте виждали, нито знаете какво може, вашите 4000 лева, само защото има вероятност да спестите 100? Учудващо е колко много хора постъпват точно по този начин. Доста често в дългогодишната ни практика се е случвало да попадаме на такива хора, разбрали грешката си, но твърде късно. Доста често, хора отказали нашите услуги, за да изберат най-евтините, се обаждат повторно, за да ни извикат да поправим разваленото от някой друг. И вместо да спестят 100 лева, са принудени да платят още 1100. Понякога щетите нанесени от некомпетентни "майстори" са поправими, но понякога не всичко е възможно да се поправи напълно.

   Съветът ми е, проучете онези, на които ще доверите четирите си хиляди лева. Това не е като да си смениш тапетите, това е много скъпа инвестиция за цял живот. Доверете се на истински професионалисти. И ако ви е трудно да намерите такива, просто се обадете на нас. Това последното е шега разбира се, но както знаете, във всяка шега има известна доза истина.
Изборът е ваш!
Позвънете ни

Йордан Стойков
0899-862-716Редене, циклене и лакиране на дюшеме


Евтин паркет или евтин ремонт


Възстановяване на старо дюшеме